Cheesecake aromat
Ingrediente:
Pentru blat
90 g unt
125 g zahăr pudră
75 g făină
un praf de sare
1/2 pachet praf de copt
3 ouă
30 g cacao
Pentru crema de brânză
300 g brânză de vaci
200 g mascarpone
40 g gelatină
200 g zahăr
Pentru decor
200 g ciocolată menaj
2 linguri de ulei
fructe
Mod de preparare:
Ţii spuma de afine la frigider, până se încheagă. Baţi spumă untul şi zahărul pudră, adaugi sarea şi ouăle pe rând, la jumătate de minut, mixând continuu. Pui făina cu praful de copt, cacauaşi mixezi 3 minute, încet. Torni într-o formă de tort unsă şi tapetată cu inel detaşabil şi o dai la cuptor circa 30 de minute. Laşi blatul la răcit. Pentru crema de brânză, înmoi gelatina în 100 ml de apă rece şi o topeşti, fără să o fierbi. O laşi la răcit, apoi o amesteci cu zahărul, brânza şi cu mascarpone. Când blatul s-a răcit, aşezi spuma de afine rece peste. Apoi acoperi cu crema de brânză. Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi şi o amesteci cu uleiul. O torni şi o uniformizezi pe tort. Decorezi cu fructe şi, dacă doreşti, cu ornament de ciocolată. Dai la rece 4-5 ore.
8 porţii
Dificultate medie
Preparare: 5 h