Lapte prăjit: desertul spaniol care te va cuceri

lapte prăjit shutterstock 418493872 jpg

Leche frita (lapte prăjit) este un desert spaniol tradițional, originar din nordul țării. Este, de fapt, o cremă fiartă din lapte, zahăr, făină și mirodenii, care, apoi, este lăsară la răcit, porționată și prăjită. Deserturi similare există în gastronomia chineză și în cea indiană.

Pregătește și tu acest delicios preparat și vei fi cucerit de savoarea lui.

Ingrediente

Pentru cremă:

1 l lapte integral (3,5 % grăsime)

25 g amidon

100 g făină

150 g zahăr tos

1 baton scorțișoară

coaja de la 1 lămâie bio

1 linguriță esență de vanilie

2 ouă

200 g făină albă

Pentru prăjit:

½ linguriță scorțișoară pudră

1 praf de sare

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

lapte condensat îndulcit (din conservă), pentru servit

Citește și Ce este și cum faci dulceață de lapte. 3 rețete fabuloase cu caramel

Pui 500 ml de lapte la fiert împreună cu zahărul tos, batonul de scorțișoară, coaja de lămâie și sarea, la foc mic. Între timp, într-un bol, combini amidonul cu făina și cu restul de lapte rece, amestecând bine, să nu aibă cocoloașe. Strecori laptele fiert și adaugi în el compoziția cu amidon și făină, amestecând continuu, la foc mediu, până se îngroașă. Stingi focul și adaugi esența de vanilie.

Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, acoperi cu folie de plastic, lași la răcorit, apoi dai la frigider câteva ore sau peste noapte.

Tai aluatul felii și le dai prin făina combinată cu pudra de scorțișoară și prin ouăle bătute. Repeți de 2 ori. Încingi uleiul și prăjești desertul, pe ambele părți, până capătă o crustă aurie. Le lași la răcorit pe un șervete. Decorezi desertul cu zahăr pudră și, dacă dorești, îl servești cu lapte condensat îndulcit.

FOTO Shutterstock