Prăjitură cu lămâie şi cafea

Citricele au numeroase beneficii pentru organism, de exemplu fructe precum portocala, grepfruit sau lămâia îmbunătăţesc digestia Vitamina C din aceste fructe are proprietăţi antioxidante şi îţi protejează vederea, motiv pentru care le poţi include în dieta ta sub diverse forme. Îţi recomandăm o prăjitură delicioasă cu lămâie şi cafea, numai bună de servit celor dragi.
Ingrediente pentru Prăjitură cu lămâie şi cafea
Pentru blat
- 220 g biscuiţi digestivi
- 60 g unt
Pentru cremă
- 250 ml frişcă lichidă 35% grăsime
- 20 g cafea instant
- 500 g cremă de brânză
- 160 g zahăr pudră
- esenţă de vanilie
- 30 ml zeamă de lime
- lămâie confiată
Mod de preparare Prăjitură cu lămâie şi cafea
1 Pui într-o cratiţă pe foc frişca lichidă şi cafeaua instant şi amesteci până se omogenizează, dai deoparte, laşi crema la răcit, apoi o bagi la frigider 4-5 ore.
2 Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, aşezi blatul într-o formă rotundă şi-l presezi. Dai blatul la congelator 30 de minute.
3 Baţi crema de brânză rece cu zahărul, zeama de lime şi cu esenţă de vanilie, după gust, până capătă o consistenţă fină. Scoţi crema de cafea din frigider şi o mixezi 3-4 minute, apoi o combini cu crema de brânză. Pui crema peste blat, o nivelezi şi dai din nou la frigider peste noapte. Înainte să serveşti prăjitura, o decorezi cu bucăţi de lămâie confiată.
Poftă bună!