Tort Alaska, desertul înghețat la interior și cald la exterior. Secretele tortului american

tort alaska shutterstock 649174858 jpg

Tortul Alaska a fost preparat pentru prima dată în 1867 pentru a sărbători cumpărarea de către Statele Unite ale Americii a teritoriului Alaska de la Imperiul Rus. Secretul reușitei tortului este de a fi copt la cald doar cât să se caramelizeze bezeaua, fără a lăsa să se topească înghețata din interior.

Iată cum prepari deliciosul desert american.

Tort Alaska 

Ingrediente

Pentru blat:

4 ouă

150 g zahăr

150 g făină

1 praf de sare

30 g unt

esență de vanilie, după gust

Pentru umplutură:

250 g înghețată de ciocolată

200 g înghețată de căpșuni

175 g înghețată de vanilie

Pentru bezea

3 albușuri

150 g zahăr

1 esență de vanilie

Dai drumul la cuptor la 170 °C și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă și compoziția își triplează volumul. Adaugi sarea, făina cernută și amesteci ușor, apoi torni untul topit și esență de vanilie, după gust. Omogenizezi și torni compoziția într-o tavă. O nivelezi și ții la cuptor 30-35 de minute, până ce trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească.

Tapetezi un bol adânc cu folie alimentară, având grijă să lași marginile lungi. Decupezi din blatul de tort un cerc de diametrul bolului. Restul de blat îl tai felii și îl așezi pe marginile bolului, având grijă să nu lași spații între ele. Lași puțin înghețata de vanilie la temperatura camerei pentru a fi ușor întinsă, apoi o pui în bol și o nivelezi. Dai la congelator 20 de minute, apoi scoți vasul și întinzi un strat de înghețată de căpșuni. Dai din nou la congelator 20 de minute. La final întinzi înghețata de ciocolată și o pui peste ea blatul rotund. Acoperi bolul cu marginile foliei alimentară și dai tortul la congelator 6 ore.

Înainte să servești, combini albușurile cu zahărul și le așezi pe baie de aburi. Amesteci până se încălzește ușor albușul, apoi dai deoparte, torni esența de vanilie și mixezi până se întărește bezeaua.

Scoți bolul congelator, răstorni tortul pe un platou, îndepărtezi folia și îmbraci tortul în bezea cu ajutorul unui poș. La final, rumenești ușor cu o torță bezeaua. Decorezi după imaginație.

FOTO Shutterstock