Sorbet de piersici
Secretul unui sorbet aromat constă în fructele folosite. Acestea trebuie să fie cât mai bine coapte şi zemoase. De asemenea, pentru a avea o textură fină, poţi dizolva zahărul în apă până obţii un sirop concentrat.
Ingrediente
- 6 piersici bine coapte
- 100 g zahăr
- 150 ml apă
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Descojeşti piersicile şi le tai cubuleţe. Le pui într-o tavă şi le dai la congelator 1 oră, până îngheaţă. Combini apa cu zahărul şi omogenizezi până se topeşte zahărul. Pui într-un blender apa, piersicile îngheţate, sarea şi zeama de la lămâie. Pasezi până obţii o consistenţă fină. Serveşti sorbetul imediat sau îl poţi da la congelator pentru a fi mai ferm. Decorezi după imaginaţie.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Îngheţată de caise.