Caisele rumene, bine coapte, dulci şi zemoase încă ne zâmbesc de pe tarabe. Profită de savoarea lor şi prepară desertul răcoritor al verii: îngheţată de caise

 

Ingrediente

500 g caise bine coapte

250 ml frişcă lichidă

150 g zahăr

 

Pui la fiert o oală cu apă şi, când începe să clocotească, dai focul mic şi aşezi caisele spălate. Le laşi 30 de secunde, apoi le scoţi cu o spumieră, le scurgi şi le descojeşti. După ce ai îndepărtat sâmburii, le pasezi în blender împreună cu zahărul.

Baţi frişca lichidă până se întăreşte, apoi torni piureul de caise răcit şi omogenizezi. Dai compoziţia la congelator pentru o oră, apoi o scoţi, o amesteci bine şi o dai din nou la congelator 30 de minute. Repeţi de încă 3 ori. Astfel eviţi ca îngheţata să aibă cristale de gheaţă.

Decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

Loading...