Cum faci îngheţată prăjită

1 shutterstock 1051559330 jpg jpeg

Deserturile prăjite nu sunt complicate, necesită puţine ingrediente şi sunt extraordinar de gustoase. În plus, se spune că nu ai cum să dai greş când vine vorba de aluat prăjit. Iată o propunere inedită, dar savuroasă!

Ingrediente

500 g îngheţată, după preferinţă

2 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

200 g făină

200 g pesmet panko (sau pandişpan simplu)

ulei, pentru prăjit

Formezi cu lingura specială de îngheţată sfere de mărime potrivită, pe care le pui pe un platou cu hârtie de copt, apoi le ţii la congelator 3-4 ore.

Baţi ouăle cu zahărul vanilat. Dacă foloseşti pandişpan (e bine să fie vechi de câteva zile), îl macini în blender până are textura pesmetului. Treci sferele de îngheţată prin făină, ouă bătut şi pandişpan sau pesmet panko, de două ori. Le pui din nou pe un platou cu hârtie de copt şi le dai la congelator peste noapte.

Le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până devin aurii. Le serveşti imediat, cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg