Cum faci îngheţată prăjită
Deserturile prăjite nu sunt complicate, necesită puţine ingrediente şi sunt extraordinar de gustoase. În plus, se spune că nu ai cum să dai greş când vine vorba de aluat prăjit. Iată o propunere inedită, dar savuroasă!
Ingrediente
500 g îngheţată, după preferinţă
2 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
200 g făină
200 g pesmet panko (sau pandişpan simplu)
ulei, pentru prăjit
Formezi cu lingura specială de îngheţată sfere de mărime potrivită, pe care le pui pe un platou cu hârtie de copt, apoi le ţii la congelator 3-4 ore.
Baţi ouăle cu zahărul vanilat. Dacă foloseşti pandişpan (e bine să fie vechi de câteva zile), îl macini în blender până are textura pesmetului. Treci sferele de îngheţată prin făină, ouă bătut şi pandişpan sau pesmet panko, de două ori. Le pui din nou pe un platou cu hârtie de copt şi le dai la congelator peste noapte.
Le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până devin aurii. Le serveşti imediat, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock