Tort cu mango şi piersici
Îi mulţumim Danei Szocs pentru reţeta ei, tort de mango şi piersici. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente pentru blat:
5 ouă 5 linguri făină 5 linguri zahăr 2 linguri ulei 3 plicuri zahăr vanilat
Pentru cremă:
2 buc mango
5 piersici mici
375 ml iaurt cu 0% grăsimi
400 ml frişcă lichidă
7 foi de gelatină
200 gr zahăr
Mod de preparare:
Blatul
Am separat albuşurile de gălbenuşuri şi le-am bătut spumă tare, separat în alt vas, gălbenuşurile le-am amestecat bine cu uleiul, apoi le-am adăugat peste spuma de albuşuri. Am amestecat bine şi apoi am adăugat pe rând, zahărul şi făina amestecând pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obţinut l-am pus într-o formă de tort cu fund detaşabil,dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao şi am obţinut un blat în 2 culori. L-am lăsat la copt cam 30 minute până când a trecut testul cu scobitoarea, apoi l-am scos şi l-am lăsat să se răcească.
Crema
Am pus într-o cratiţă 200 gr zahăr şi un strop de apă şi le-am pus la foc, am amestecat şi am lăsat până s-a topit zahărul şi s-a format un sirop, apoi am adăugat fructele pe care în prealabil le-am tăiat bucaţe mici, le-am lăsat să fiarbă 5 minute şi apoi le-am zdrobit cu blenderul. Am adăugat mai apoi iaurtul şi gelatina şi am mai lăsat să dea un clocot. Am dus şi crema la răcit şi când a ajuns la o temperatură bună am amestecat-o cu frişcă bătută tare şi apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore, iar apoi am decorat cu frişcă şi câteva bombonele de ciocolată şi un sirop de fructe de pădure.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.