Albă-ca-zăpada

Mulţumim Elenei Constantinescu din Gura Ocniţei pentru această reţetă!
Ingrediente Pentru foi 10 linguri lapte 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 1 linguriţă amoniac stins în oţet 2 ouă 1 praf de sare făină cât cuprinde
Pentru cremă
1 l lapte
8 linguri făină
6 linguri zahăr
zeama şi coaja de la o lămâie
1 esenţă de vanilie
200 g unt
Mod de preparare
Dizolvi zahărul în lapte, adaugi ouăle, sarea, uleiul, amoniacul şi amesteci. Pui făina în ploaie şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Împarţi coca în 3-4 foi (depinde cât este tava de mare) şi le coci pe dosul tăvii, presărate cu făină.
Pentru cremă, amesteci făina cu 10 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Restul de lapte îl pui la fiert şi adaugi coaja de lămâie. Când începe să clocotească, pui compoziţia cu făina amestecând continuu. Laşi până se dezlipeşte uşor de vas. După ce s-a răcit, adaugi untul moale, puţin câte puţin, amestecând energic. La final, pui zeama de lămâie şi esenţa de vanilie.
Aşezi o foaie în tavă peste care întinzi o parte din cremă, adaugi altă foaie şi repeţi procedeul până termini toate foile şi crema. Dai la frigider până a doua zi.