Amandină de post

Amandina de post jpeg

Antrici Gabriela ne-a trimis această reţetă cu amandina de post. Mulţumim! Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 3 căni făină 1 cană zahăr 3 linguri cacao 1 1/2 plicuri praf de copt 1 linguriţă bicarbonat un praf sare 2 căni apă sirop 150 g zahăr 200 ml apă

500 g margarină vegetală

100 g zahăr

200 g zahăr pudră

4 linguri cacao

1 ciocolată cu alune

1 linguriţă unt

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti siropul: Fierbem apa cu zahărul până se topeşte zahărul şi după lăsăm să se răcească.

Pentru blatul de amandina. Amestecăm făina, zahărul, cacaua, sarea, praful de copt, linguriţa de bicarbonat stinsa cu zeamă de lămâie şi o cană de apă. La sfârşit adăugăm restul de apa şi amestecăm bine rezultând un aluat mai gros.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi răsturnăm jumătate din compoziţie. Dăm amandina de post la cuptor pentru cca 25-30 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Procedăm la fel şi cu restul de compoziţie.

amandina

Între timp pregătim crema mixând margarina cu zahărul şi cacua până se topeşte zahărul, iar la sfârşit adăugăm zahărul pudră şi mai mixăm 2 minute. Dăm la frigider 10 minute.

Scoatem tava din cuptor şi însiropăm blatul cât timp este fierbinte. Pregătim o tavă şi punem primul blat după adăugăm crema şi dăm amandina de post la frigider până se coace al 2-lea blat.

După ce am insiropat şi am racit al 2-lea blat, scoatem prăjitura din frigider şi adăugăm al 2-lea blat deasupra.

Pregatim glazura topind ciocolata cu lingură de unt şi o adăugăm peste prăjitură. Dăm amandina de post la frigider minim 2-3 ore.

Tort de amandina delicios

Tort de amandina delicios

Placinta cu mere de post

Placinta cu mere de post

Desert de post

Desert de post

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.