Ardei şi gogoşari cu usturoi, în oţet

ardei gogosari usturoi otet jpeg

Mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă!

Ingrediente

5 kg ardei gogosar (curatat) 800 g zahar 100 g sare mare 500 ml otet de mere 1 l apa 10 catei de usturoi foi de dafin piper boabe

Preparare

Ardeii se curata,se spala si se taie in doua.apoi se cantaresc. Se pun ardeii intr-o oala mai adanca. Separat,se amesteca apa,otetul,zaharul si piperul boabe si se da in clocot 3-5 minute.Se pune acest amestec peste ardei in oala si se lasa peste noapte asa.

A doua zi,se pun ardeii in borcane bine spalate,se adauga cativa catei de usturoi,taiati pe lung ,foi de dafin in fiecare borcan,un varf cutit conservant si se toarna sucul in care au stat ardeii.Se capseaza sau se leaga cu celofan dublu si se pastreaza in camara.Acesti ardei se pot consuma de a doua zi.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg