Brioşe cu mac

Un desert nu trebuie să fie complicat şi cu multe creme pentru a fi delicios! De asta ne-a convins doamna Ana-Maria Antonie din Râmnicul-Vâlcea cu reţeta ei de brioşe cu mac.
Ingrediente
Pentru brioşe
225 g faină
100 g zahăr
2 linguri seminţe de mac
coaja de la 1 lămâie
3 linguri zeamă de lămâie
2 ouă
1 lingură praf de copt
80 ml ulei
160 g iaurt
80 ml miere
Pentru glazură
200 g zahăr pudră
1 albuş
cateva picături lămâie
Cum se prepară
Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, seminţele de mac şi coaja rasă de lămâie. Separat, combini uleiul cu iaurtul, cu zeama de lămâie şi cu ouăle. Amesteci, iar lichidul rezultat îl pui peste cel uscat, mixezi şi adaugi mierea. Torni conţinutul în formele de copt şi laşi 20 de minute la cuptor, până se rumeneşte.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu albuşul şi cu zeama de lămâie. După ce s-au răcit, decorezi brioşele cu ea.