Broscuţe

broscute jpeg

Îi mulţumim Ştefaniei Moldovean din localitatea Podu-Oltului pentru această reţetă.

Ingrediente

450 g smântână 200 g unt (untură) 150 g unt 4-5 ouă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 600 g făină 300 g nucă măcinată zahăr pudră 1 praf sare

Mod de preparare

Amesteci smântâna cu untul sau cu untura, până se omogenizează, apoi adaugi gălbenuşurile şi vanilia. Cerni făina şi o încorporezi în aluat şi amesteci până se dezlipeşte de pe mână.

Împarţi aluatul în 6, întinzi fiecare bucată şi ungi cu unt topit, apoi rulezi fiecare foaie, acoperi cu folie şi dai la frigider 2-3 ore. Între timp, pregăteşti umplutura: baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi zahărul şi, la final, nuca. Scoţi câte un sul de aluat din frigider şi întinzi, decupezi cu o formă rotundă şi umpli cu compoziţia de nucă. Acoperi cu două părţi, apoi răsuceşti capetele. Pui în tavă şi le coci la foc potrivit, până sunt rumenite – 20 de minute, la 170 °C –, după care le tăvăleşti prin zahăr pudră.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg