Budincă cu zahăr ars

Budinca cu zahar ars 1 jpeg

Mulţumim cititoarei noastre Ivette Huerta din Lupeni, judeţul Hunedoara pentru această reţetă!

Ingrediente

500 ml lapte 8 ouă 10 linguri zahăr 5 linguri zahăr pentru caramelizare 3 plicuri zahăr vanilat coajă de portocală (opţional) 1 praf de sare ½ baghetă uscată, tăiată cuburi

● 10 linguri zahăr ● 1 l apă

Mod de preparare

Topeşti 5 linguri de zahăr într-o tavă dreptunghiulară, întinzi uniform caramelul pe pereţii vasului, apoi laşi să se răcească. Combini într-un castron mai mare laptele cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat şi amesteci bine. Pui cuburile de baghetă în castron, apoi amesteci ca să absoarbă cât mai mult lichid. Acoperi tava cu folie de staniol şi o pui într-un vas mai mare cu apă caldă. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii. Pui la topit zahărul pentru sirop, adaugi apa şi laşi să fiarbă până scade compoziţia la jumătate. Scoţi budinca din cuptor şi, după 5-10 minute, torni siropul. Dai desertul 3-4 ore la frigider.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg