Buşeuri cu mere însiropate

15909598 10208237888333147 718747965 n jpeg

Dacă îţi plac prăjiturile dulci şi însiropate, această reţetă de buşeuri cu mere va fi cu siguranţă pe gustul tău. Reţeta o avem de la domnul Ion Stănescu din Timişoara.

Ingrediente

2 kg de mere

1 pachet foi de plăcintă

100 g zahăr

scorţişoară

ulei

un cub de unt

zahăr, pentru sirop

 Cum se prepară

Speli merele, le cureţi de coajă şi de sâmburi, le dai prin răzătoare şi le scurgi de zeama pe care o păstrezi. Topeşti untul într-o cratiţă şi torni merele. Adaugi zahărul, laşi puţin să se amestece ingredientele, pui scorţişoară, după gust, şi dai deoparte. Pe o planşă de lemn pui o foaie subţire de plăcintă, o ungi cu ulei, aşezi a doua foaie unsă şi apoi încă una. Tai foile pe jumătate, pe lung. Pe prima jumătate pui o parte din compoziţia de mere, o rulezi şi îi îndoi marginile, ca la sarmale, ca să nu iasă umplutura.

Dintr-o jumătate de foaie ies cam trei buşeuri. Le aşezi într-o tavă tapetată. Procedezi la fel şi cu cealaltă jumătate de foi. Dai tava la cuptor până se rumeneşte. Între timp, fierbi sucul de mere păstrat cu zahăr, după gust. După ce scoţi tava din cuptor, ungi cu sirop fiecare buşeu şi le laşi la răcit.