Caldo de res ( reţetă din Mexic )

caldo de res jpeg

Cititorul nostru fidel Gabriel Sălăgean ne-a obişnuit cu reţetele sale inedite. Una dintre ele vine tocmai din Mexic şi o găseşti chiar mai jos.

Ingrediente

- rasol de vacă 350 g - piept de vacă cu os 700 g - ceapă 1 buc mare - morcov 5 buc - 1/2 varză - fasole verde 300 g - cartofi 5 buc. - dovlecel 3 buc - 2 bucăţi de porumb, tăiate pe jumătate - pătrunjel verde 1 legătură - sare, piper

Mod de preparare

Pregatiti 2,5 l de apa, Aduceti la punctul de fierbere si puneti carnea de vaca, spalata si taiata in bucati potrivite, si adaugati porum. Cand incepe sa fiarba, indepartati spuma (de 2-3 ori sau pana cand nu se mai formeaza). Lasati sa fiarba, la foc mic, 50 de minute sau pana cand carnea de vita incepe sa se patrunda.

Puneti morcovul, varza taiate pe jumatate , fasole verde, dovlecel si cartofii (cuburi, de dimensiuni aproximativ egale) si ceapa (taiata in patru sau in sase, in functie de marime). Lasati sa fiarba circa 10 minute. Gustati si potriviti de sare si de piper. Puneti patrunjelul (taiate marunt) si opriti focul.

Serviti ciorba calda cu un ardei iute alaturi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.