Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci

cartofi umpluti jpeg

Nicolae Stoica din Râmnicu Vâlcea ne-a trimis o nouă reţetă la redacţie, de să ne lingem pe degete, nu alta. Mulţumim!

Ingrediente

1 borcan ciuperci întregi Bonduelle, produs sterilizat, 314 ml 2 cepe mari 50 gr orez boia dulce kotanyi 50 gr ulei 300 gr carne tocată vită şi porc 10 cartofi mari 3-4 frunze dafin kotanyi salata verde si morcovi ptr ornament

Mod de preparare

Ceapa se taie cubuleţe şi o punem să se călească, cu uleiul bine încins, când începe să devină aurie. Adăugăm ciupercile tăieţei, le mai lăsăm câteva minute la călit.

Punem orezul, cimbrul, piperul şi sarea după gustul nostru, iar la final boia de ardei, o linguriţă, se mai lasă pe foc.

Adăugăm carnea, amestecând bine compoziţia. Cartofii se curăţă şi îi spălăm. Cu un cuţit se face o gaură în mijlocul cartofilor, pentru o rămâne doar pereţii . Apoi fiecare cartof se umple cu compoziţia obţinută.

Într-un vas de ceramică se aşază în picioare unul lângă altul, punem o cană de apă, foile de dafin şi îi dăm la cuptor. Se lasă cam 35-40 minute ,până încep cartofii să se înmoaie, apoi la fiecare cartof punem câte o linguriţă de pastă de ardei, dăm iar la cuptor pentru 5 minute. Se scoate din cuptor vasul cu cartofi, se aşează pe platou şi se pot servi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.