Chec cu pere

Doamna Florentina Hij, din Volovăţ ne-a trimis cea mai bună reţetă de sezon, chec cu pere.
De ce ai nevoie pentru chec
3 ouă
100 g zahăr
90 ml ulei
50 ml smântână
50 ml lapte
200-230 g făină
7 g praf de copt
4 pere mari
2 linguri dulceaţă
Cum se prepară checul
Speli perele, le cureţi de coajă, le îndepărtezi căsuţa cu seminţe cu grijă ca să rămână întregi şi cu codiţă. Umpli perele cu câte o linguriţă de dulceaţă, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă de chec mai mică în care ai întins hârtie de copt.
Separat, baţi ouăle cu zahărul şi adaugi, pe rând, uleiul în fir subţire, laptele amestecat cu smântâna, iar, la final, încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi ingredientele, torni aluatul peste pere, codiţele lor vor rămâne la suprafaţă, şi dai tava la cuptorul încins în prealabil. O ţii aproximativ 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.