Chec cu pere

IMG 20170919 155448 jpeg

Doamna Florentina Hij, din Volovăţ ne-a trimis cea mai bună reţetă de sezon, chec cu pere.

De ce ai nevoie pentru chec

3 ouă

100 g zahăr

90 ml ulei

50 ml smântână

50 ml lapte

200-230 g făină

7 g praf de copt

4 pere mari

2 linguri dulceaţă

Cum se prepară checul

Speli  perele, le  cureţi de coajă, le îndepărtezi căsuţa cu seminţe cu grijă ca să rămână întregi şi cu  codiţă. Umpli perele cu câte o linguriţă de dulceaţă, le dai  prin făină şi le aşezi într-o tavă de chec mai mică în care ai întins hârtie de copt.

Separat, baţi ouăle cu zahărul şi adaugi, pe rând, uleiul în fir subţire, laptele amestecat cu smântâna, iar, la final, încorporezi  făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi ingredientele, torni aluatul peste pere, codiţele lor vor rămâne la suprafaţă, şi dai tava la cuptorul încins în prealabil. O ţii aproximativ 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg