Chec în două culori

<KENOX S630  / Samsung S630> jpeg

Ştim că vă plac dulciurile (cui nu?), iar checul este unul din deserturile cel mai uşor de preparat. Angelica Maria Trică, o fidelă cititoare a revistei noastre, s-a gândit la voi şi propune reţeta de mai jos cu chec in doua culori. Ingrediente

Pentru aluat

6 ouă

7 linguri zahăr

7 linguri ulei

7 linguri lapte

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 pliculeţ praf de copt

4 linguri cu cacao

Pentru crema de unt

150 g unt

250 ml lapte

7 linguri zahăr pudră

1 lămâie

3 linguri făină

Pentru crema de cacao

250 ml lapte

7 linguri zahăr

7 linguri cacao

200 g unt

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri.Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, zahărul vanilat, uleiul şi laptele.

Albuşurile se bat spumă şi se încorporează uşor în compozitia de galbenusuri.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor de jos in sus pana se omogenizeaza.

Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina si restul compozitiei se amesteca cu cacaua si se toarna in alta forma de chec unsa si tapetata cu faina si se coc la foc potrivit timp de 30-35 minute.

Separat se fierb laptele cu zaharul si coaja de lamaie si se adauga faina,apoi se amesteca energic.Se adauga apoi untul frecat cu zaharul ,la foc mic. Aceste checuri in doua culori se taie in felii.

Se combina o felie alba cu una de cacao si intre ele se pune crema de unt din belsug. La final se amesteca la foc mic laptele cu zaharul,cu cacaua si untul si se imbraca checurile in crema de cacao.Se lasa acest chec in doua culori la rece pentru 30 de minute,dupa care se taie felii in diagonala.

Chec cu cacao si pere

Chec cu cacao si pere

Chec cu mac si lamaie

Chec cu mac si lamaie

Chec cu fructe uscate si confiate

Chec cu fructe uscate si confiate

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.