Chec-zebră

226 jpeg

Alina Cernat din Iaşi ne-a trimis la redacţie o delicioasă reţetă de chec. O prăjitură care te va îmbia cu aroma sa şi care te va uimi cu aspectul său. Încearc-o şi tu!

Ingrediente

250 ml ulei 250 gr zahăr tos 4 ouă 100 ml lapte 300 gr făină (împărţită în două părţi: 175 gr, respectiv 125 gr) 25 gr cacao esenţă de rom esenţă de vanilie coajă rasă de la o lămâie un praf de sare 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se amestecă într-un vas uleiul, zahărul, ouăle, laptele şi praful de sare până se omogenizează foarte bine.

Se împarte această compoziţie în două părţi egale; într-una din părţi se adaugă 175 gr făină, jumătate plic praf de copt, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie, iar în cealaltă se adaugă 125 gr făină, jumătatea rămasă din praful de copt, cacaua şi esenţa de rom. Se amestecă foarte bine să nu rămână cocoloaşe.

Fiecare compoziţie se pune într-o pungă de tip poş şi pentru a obţine efectul "zebră" procedaţi astfel: începeţi din centrul unei tăvi rotunde, tapetată cu hârtie de copt, formaţi un cerc din compoziţia albă, în mijloc puneţi din cea neagra şi tot aşa le succedeţi până terminaţi cele două compoziţii; veţi observa că pe măsură ce adăugaţi compoziţia, liniile se formează şi se retrag către marginea tăvii.

Se coace la foc mic timp de 20-25 min. Este excelent alături de o cafea aburindă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.