Cheescake cu afine
Dacă iubeşti deserturile cu brânză şi fructe, Irina Voinel, din Bucureşti te învaţă cum să prepari un cheescake cu afine absolut delicios.
Ingrediente pentru cheescake cu afine
85 g biscuiţi
3 linguri unt topit
15 g gelatină
200 g smântână
200 g afine congelate
5 linguri
zahăr
2 linguri zeamă de lămâie
250 g brânză de vaci
100 g iaurt
grecesc
Mod de preparare cheescake cu afine
Pui afinele la decongelat şi păstrezi sucul lăsat. Zdrobeşti biscuiţii şi îi combini cu untul topit, apoi îi aşezi într-o formă rotundă de tartă. Separat, amesteci afinele, zahărul şi o lingură zeamă de lămâie. Dai la cuptorul cu microunde 2 minute, apoi adaugi 10 g de gelatină şi amesteci. Combini brânza cu 2 linguri de zahăr, cu iaurtul, cu smântâna şi cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi încorporezi restul de gelatin preparată conform indicaţiilor de pe pachet.
Împarţi compoziţia, în trei boluri, în părţi egale. În primul pui afinele, în al doilea 4 linguri de suc, iar în ultimul laşi doar brânza. Torni peste blatul de biscuiţi amestecul cu afine şi dai la rece să se întărească bine. Răstorni brânza cu sucul de afine şi laşi la frigider să se întărească, apoi adaugi brânza din ultimul bol. Decorezi prăjitura după imaginaţie şi o dai la rece 4 ore.