Cheesecake cu vişine şi cireşe

Îi mulţumim Andreei Rădulescu din Bucureşti pentru un desert de vis!
Ingrediente
400g biscuiti 200g unt 300g visine congelate 3 cutii cirese confiate 2 cutii frisca lichida 2 cutii crema branza 2 plicuri gelatina 1 plic tort gelee 2 plicuri intaritor frisca Fulgi ciocolata 4 plicuri zahar vanilat 2 linguri zahar 4 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Se spala visinele si se pun la decongelat. Biscutii ii tocam marunt la robot si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili presam amestecul pe fundul formei si dam la frigider pana facem crema.
Punem gelatina la inmuiat in apa rece (se pune atata apa cat sa treaca cu doua degete peste). Frecam crema de branza cu zaharul pudra. Spumam frisca cu zaharul vanilat si intaritorul. Se pune gelatina la foc mic pana se topeste dar sa nu ajunga la punctul de fierbere. O lasam putin la racit si o amestecam cu pasta de branza. Rasturnam si frisca si amestecam incet cu o paleta.
Adaugam visinele (scurse bine) si ciresele confiate. Crema obtinuta se pune peste blatul de biscuiti. Amestecam siropul de la visine cu zaharul si plicul de tort gelee si lasam la foc mic. Se lasa putin la racit apoi se toarna peste prajitura. Deasupra presaram fulgii de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.
