Chiftele de dovlecei cu parmezan şi susan

chiftele de dovlecei cu parmezan si susan jpeg

Mulţumim Biancăi Panazan din Braşov pentru reţetă!

Ingrediente

1 dovlecel mare 2 linguri parmezan ras 1 ou 1 lingură făină 1-2 fire ceapă verde mărar proaspăt pesmet cât cuprinde piper boia dulce 1-2 linguri seminţe susan sare ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cureţi dovlecelul de coajă şi de seminţe, îl dai prin răzătoarea mare, presari sare, îl laşi deoparte câteva minute, apoi îl storci. Îl pui într-un castron şi adaugi parmezanul, oul, ceapa verde şi mărarul tăiate mărunt, seminţele de susan şi pesmet, atât cât să obţii o compoziţie mai groasă. Presari boia dulce şi piper, după gust, şi formezi chifteluţe şi le dai prin făină. Torni ulei într-o tigaie şi le prăjeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un şerveţel de bucătărie, pentru a absorbi excesul de grăsime. Serveşti cu mujdei.