Chifteluţe cu tarhon

Vsan Gabriela, Magurele, Ilfov   Copy jpeg

Sunt delicioase alături de piure de cartofi. Dovada şi reţeta o avem de la doamna Gabriela Vişan din Măgurele.

De ce ai nevoie pentru chiftele cu tarhon

500 g carne tocată vită cu porc

2 ouă

1 ceapă rasă

sare, după gust

piper, după gust

1 linguriţă boia dulce

1 legătură tarhon proaspăt tăiat mărunt

2 felii pâine înmuiate în lapte

200 g făină

300 ml ulei

Cum se prepară chiftele cu tarhon

Într-un castron pui carnea, ouăle, tarhonul, ceapa, piperul, boiaua, sarea, pâinea şi amesteci până se omogenizează bine toată compoziţia. Pui uleiul în tigaie să se încingă, iar cu o lingură iei din carnea pregătită şi modelezi chifteluţele. Le tăvăleşti apoi prin făină şi le prăjeşti, nu prea mult, cât să ramână crocante deasupra şi mai pufoase în interior.