Chifteluţe cu tarhon

Sunt delicioase alături de piure de cartofi. Dovada şi reţeta o avem de la doamna Gabriela Vişan din Măgurele.
De ce ai nevoie pentru chiftele cu tarhon
500 g carne tocată vită cu porc
2 ouă
1 ceapă rasă
sare, după gust
piper, după gust
1 linguriţă boia dulce
1 legătură tarhon proaspăt tăiat mărunt
2 felii pâine înmuiate în lapte
200 g făină
300 ml ulei
Cum se prepară chiftele cu tarhon
Într-un castron pui carnea, ouăle, tarhonul, ceapa, piperul, boiaua, sarea, pâinea şi amesteci până se omogenizează bine toată compoziţia. Pui uleiul în tigaie să se încingă, iar cu o lingură iei din carnea pregătită şi modelezi chifteluţele. Le tăvăleşti apoi prin făină şi le prăjeşti, nu prea mult, cât să ramână crocante deasupra şi mai pufoase în interior.