Chiles rellenos

chiles rellenos 022 jpeg

Gabriel Sălăgean, cititor fidel al revistei noastre ne-a trimis la redacţie, printre multe alte reţete, şi una tradiţională din bucătăria mexicană.

Ingrediente

6 ardei copţi şi descojiţi 250 gr brânză feliată sau rasă (alegeţi un tip de brânză care să se topească la contactul cu focul) ½ ceaşcă făină 3 ouă sare piper 1 ceaşcă ulei Mod de preparare

Se face o tăietură pe lungime la fiecare ardei, apoi o tăietură pe orizontală, cât mai aproape de partea de sus şi se scot cu o linguriţă seminţele, apoi se clătesc ardeii pentru a îndepărta restul de seminţe.

Se umple fiecare ardei cu brânză, se sărează şi se piperează. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu o lingură de făină şi un praf de sare, se toarnă apoi gălbenuşurile peste albuşuri şi se amestecă bine.

Se pune uleiul în tigaie şi se lasă la încins. Se dă fiecare ardei prin făină, apoi prin amestecul de ou. Se prăjesc ardeii pe fiecare parte până devin aurii. După ce se iau de pe foc se pun pe serveţele de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.

Se servesc cu sos de roşii.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.