Choux a la creme

choux a la creme jpeg

Mulţumim Florentinei Hij din comuna Volovăţ, judeţul Suceava pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru coji 3 oua 200 ml apa 90 ml ulei 120 g faina.

1 plic budinca de vanilie

3-4 linguri de amidon

1 ou

650 ml lapte

5 linguri de zahar

50 g unt

100g ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru coji se pune apa,uleiul si un praf de sare intr-o cratita la foc.Cand incepe a fierbe se da cratita deoparte ,se adauga faina toata odata si se amesteca energic.Se da la racit apoi, in compozitie se adauga ouale , pe rand amestecand bine dupa fiecare.Se ung mainile cu foarte putin ulei si se rup usor bucatele din aluat de marimea unei nuci.Se rotunjesc usor in palme si se pun la distanta intre ele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu foarte putin ulei .Se da tava la cuptorul preincalzit ,la foc mare circa 25 de minute.

Pentru crema se bate oul cu zaharul,se adauga amidonul,praful de budina si laptele.Se amesteca bine apoi se pune la foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.In budinca rece se adauga cate putin unt frecat spuma.

Asamblare eclere:Se taie cate un capacel la fiecare gogoasa si se umplu cu crema,se pune capacul si se decoreaza cu ciocolata topita.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg