Choux a la creme

Mulţumim Florentinei Hij din comuna Volovăţ, judeţul Suceava pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru coji 3 oua 200 ml apa 90 ml ulei 120 g faina.
1 plic budinca de vanilie
3-4 linguri de amidon
1 ou
650 ml lapte
5 linguri de zahar
50 g unt
100g ciocolata neagra
Mod de preparare
Pentru coji se pune apa,uleiul si un praf de sare intr-o cratita la foc.Cand incepe a fierbe se da cratita deoparte ,se adauga faina toata odata si se amesteca energic.Se da la racit apoi, in compozitie se adauga ouale , pe rand amestecand bine dupa fiecare.Se ung mainile cu foarte putin ulei si se rup usor bucatele din aluat de marimea unei nuci.Se rotunjesc usor in palme si se pun la distanta intre ele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu foarte putin ulei .Se da tava la cuptorul preincalzit ,la foc mare circa 25 de minute.
Pentru crema se bate oul cu zaharul,se adauga amidonul,praful de budina si laptele.Se amesteca bine apoi se pune la foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.In budinca rece se adauga cate putin unt frecat spuma.
Asamblare eclere:Se taie cate un capacel la fiecare gogoasa si se umplu cu crema,se pune capacul si se decoreaza cu ciocolata topita.