Ciorbă bihoreană

Reteta bihoreana jpeg

Ingrediente:

600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 ou 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 3 l apă sare piper

Mod de preparare:

Speli, cureţi carnea şi o pui la fiert în apă cu sare. Când începe să fiarbă, înlături spuma formată. Cureţi şi speli legumele, iar morcovul, ceapa şi gulia le dai pe răzătoarea mare. Apoi le căleşti în puţin ulei şi le adaugi peste carne. Separat, amesteci cu un tel gălbenuşul cu 200 ml de smântână şi un polonic de ciorbă fierbinte. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, adaugi compoziţia de smântână şi amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează. Potriveşti de sare şi piper, mai laşi câteva clocote şi opreşti focul. Presari pătrunjelul şi leuşteanul spălate şi tocate fin.