Ciorbă de burtă

Pentru cei cărora le place ciorba de burtă avem o reţetă primită de la o cititoare din Braşov.
Ingrediente (6 porţii)
2 oase de vită
1,5 kg burtă de vită
1 ţelină
1 bucată păstârnac
2 frunze dafin
sare
câteva boabe de piper
oţet
4 gălbenuşuri
500 g smântână
8 căţei de usturoi
pătrunjel verde
Mod de preparare: Pui la fiert, într-o oală încăpătoare, burta, oasele, piperul şi frunzele de dafin, adunând spuma. Când burta şi oasele sunt bine fierte, le scoţi şi le speli cu apă călduţă. Cureţi carnea de pe oase, tai burta fâşii şi strecori zeama. Pui din nou pe foc supa, carnea şi burta împreună cu ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea mică.
Completezi cu apă caldă dacă este nevoie, pentru ca ciorba să aibă o consistenţă potrivită. Continui fierberea, la foc mic, până când zarzavatul este fiert. Sărezi şi pui oţet, după gust.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi cu un polonic de ciorbă. Adaugi gălbenuşurile în ciorba trasă de pe foc şi amesteci. Pui din nou pe foc, adaugi usturoiul pisat, laşi să mai dea un clocot, stingi focul şi acoperi cu un capac. Serveşti ciorba fierbinte, cu ardei iute, smântână, pătrunjel tocat deasupra şi oţet, după gust.
Maria, Braşov