Ciorba de cartofi
Această reţetă cu ciorbă de cartofi am primit-o de la cititoarea noastră Alina Paduraru. Mulţumim, Alina! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă medie 1 ardei roşu 5-7 cartofi medii 2 linguri ulei 1 plic borş 1 lingură bullion de rosii sare piper verdeaţă proaspătă
Mod de preparare:
Taiaţi ceapa mărunt, apoi o căliţi într-o tigaie în care ai încins în prealabil uleiul. Între timp, tăiaţi ardeiul şi morcovul cubuleţe.
Când ceapa capată o culoare arămie, adaugi şi restul legumelor. Lăsaţi totul la foc mic să se căleasca, circa 3 minute.
Tăiaţi cartofii (curataţi de coajă şi spălaţi) în cuburi de mărime potrivită. Puneţi într-o oală 2 litri de apă, apoi adăugaţi cartofii şi legumele călite. Lăsaţi să fiarbă la foc mic.
La final, adăugaţi în ciorbă sare (dupa gust), piper, ½ din plicul de borş şi bulionul. Mai lăsaţi să fiarbă încă 10 minute.
Serveşte ciorba de cartofi cu ardei iute şi verdeaţă proaspătă pe deasupra. Optional, daca nu ţii post, poţi servi ciorba de cartofi şi cu 1-2 linguri de smântână.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.