Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

ciorba curcan taitei casa jpeg

„O ciorba e nelipsita de pe mesele romanilor ! Si daca e mestesugita asa ca la carte atunci are sorti mari de izbanda ! Va fi pe placul tuturor si laudele vor fi pe masura muncii !!“, aşa ne-a scris Maria Iosip din Galaţi căreia îi mulţumim pentru reţetă.

Ingrediente

2 pulpe de curcan maruntaie:pipota, inima,spate, gat, cap 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras jumatate telina 3 rosii 1 lingura pasta de rosii 1 l bors proaspat 1-2 linguri ulei sare verdeata:patrujel si leustean

1 ou

1 ceasca cu faina

sare

Dressing

smantana, ardei iute

Mod de preparare

Facem un aluat de taitei din ingredientele date si intindem foaie.Taiem taitei cat mai subtiri si-i lasam la uscat , rasfirati pe o coala. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa rece.Avem grija , cand da in fiert sa adunam toata spuma formata.Cand carnea a fiert pe jumatate punem legumele tocate cubulete, sarea, acoperim si lasam sa fiarba.

Separat dam rosiile pe razatoare si le adaugam spre final in ciorba impreuna cu pasta de rosii si uleiul.Punem taiteii(cernuti neaparat , se eliminam bine surplusul de faina) si dupa 5 minute si borsul fiert separat. Potrivim de gust,adaugam ce mai trebuie, dupa gust si la final punem verdeata tocata marunt, oprim focul si punem capacul. Se serveste cu o ploaie de leustean verde, smantana si un ardei iute!!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.