Ciorbă de fasole păstăi

Doamna Cristina Ivaşcu ne-a trimis o reţetă numai bună pentru zilele de post.
De ce ai nevoie pentru ciorbă
500 g fasole păstăi
2 cepe medii
2 morcovi
2 ardei capia
2-3 roşii
¼ ţelină
mărar, câteva fire
2 linguri ulei
sare
Cum se prepară ciorba de fasole păstăi
Tai codiţele păstăilor de fasole, le speli şi le rupi în două-trei bucăţi şi le opăreşti 10 minute în apă cu sare. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti ceapă mărunţită, apoi adaugi mărcovii şi ardeii tăiaţi, amesteci două minute şi pui ţelina făcută bucăţele. Torni apă, laşi câteva minute să dea în clocot şi răstorni roşiile. Acoperi şi laşi să fiarbă, iar când morcovii sunt fierţi pe jumătate pui fasolea, completezi cu apă şi presari sare, după gust. Când legumele s-au fiert pui mărarul tăiat fin.