Ciorbă de fasole verde

Ciorba de fasole verde cu rantas jpeg

Ingrediente: 450 g fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel 2½ l apă călduţă zeama de la o lămâie 1 ţelină mică ulei, sare, piper

Cureţi şi speli legumele. Tai păstăile de fasole în două, toci mărunt ceapa şi cubuleţe morcovul şi ţelina. Căleşti în oala în care vei face ciorba ceapa, morcovul şi ţelina. Adaugi peste legume fasolea verde. Apoi torni, puţin câte puţin, apa călduţă şi laşi la fiert. Când legumele s-au fiert, torni zeama de lămâie, amesteci, apoi condimentezi după gust cu sare şi piper. Opreşti focul şi presari verdeaţă tocată din abundenţă.

Serveşti ciorba de fasole verde caldă cu ardei iute şi pâine prăjită.