Ciorbă de sfeclă de la Mănăstirea Crasna

foto ciorba jpeg

Doamna Felicia Vanea din Bucureşti a cerut reţeta de ciorbă de sfeclă de la Mănăstirea Crasna.

Ai nevoie de

10-15 frunze de sfeclă

2 cepe

2 ouă

½  cană lapte batut

½ cană smântână

ulei

sare

Cum se prepară

Speli frunzele de sfecă, le opăreşti 10-12 minute în apă cu sare, le scoţi, le tai mărunt şi păstrezi apa în care au fiert. Toci ceapa şi o căleşti în ulei încins, adaugi frunzele de sfeclă şi torni zeama păstrată. Fierbi 20 de minute, la foc mediu şi o dai deoparte de pe foc. Baţi bine ouăle cu smântâna şi cu iaurtul, iei un polonic din ciorbă, îl încorporezi în zeamă, apoi torni, în fir subţire, ca să nu se taie în oală, amestecând continuu. Potriveşti gustul de sare şi serveşti servi ciorba atât caldă, cât şi rece.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg