Ciorbă dobrogeană de peşte

ciorba macrou cu zeama de varza jpeg

Vă invităm la o delicioasă reţetă de ciorbă dobrogeană de peşte! Dacă urmezi sfaturile noastre, vei deveni chiar expert în ale preparatelor cu peşte, mai ales că reţetele din această parte de ţară sunt foarte delicioase.

Ingrediente pentru ciorbă dobrogeană de peşte

un peşte de 1 kg (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/2 l borş 3 linguri ulei 1 legătură leuştean sare

Mod de preparare pentru ciorbă dobrogeană de peşte

Se curăţă peştele de solxi, de intestine şi se spală bine. Se taie capul şi se porţionează în bucăţi potrivite ca mărime. Se curăţă zarzavatul, se dă pe răzătoarea mare împreună cu ceapa şi se călesc în ulei 2-3 minute.

Se stinge cu 3 litri de apă caldă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine. Roşiile se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mareşi se adaugă în supă.

Borşul se fierbe separat, se toarnă în oală şi se pune sare.

Dacă ciorba dobrogeană de peşte este prea deasă, se mai adaugă apă caldă. Când clocoteşte, se pun bucăţile de peşte împreună cu capul şi se mai fierbe 5 minute. Se ia oala de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt.