Ciorbă dulce de cartofi noi. Reţetă bănăţeană

Alege pentru această ciorbă dulce de cartofi noi, după o reţetă bănăţeană, cartofi tari fără pete verzi. Şi în nici un caz încolţiţi. Îi puteţi păstra la adăpost de lumină şi umezeală, pentru a-i conserva mai bine şi a evita apariţia petelor verzi care conţin compuşi toxici (solanină şi caconină). reţineţi că dacă păstraţi cartofii în frigider, amidonul lor se va transforma în zahăr. După ce au fost gătiţi, cartofii trebuie mâncaţi în răstimp de 24 de ore.
Ciorbă dulce de cartofi noi. Reţetă bănăţeană - Ingrediente
600 g cartofi noi 2 linguri ulei 2 morcovi mari 1 felie de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mare 100 ml smântână pătrunjel verde 3 linguri zeamă de lămâie (opţional) sare piper
Ciorbă dulce de cartofi noi. Reţetă bănăţeană - Mod de preparare
Tai mărunt ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina sau le dai pe răzătoare, le căleşti în uleiul bine încins, apoi adaugi apă caldă, sare după gust, şi laşi totul să fiarbă 20 de minute. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi, completezi cu apă caldă şi potriveşti gustul de piper şi sare, dacă mai este nevoie. Laşi să fiarbă totul acoperit, la foc mic, aproximativ 20 de minute. Când este gata, dai vasul deoparte de pe foc, dregi supa cu smântână şi o serveşti garnisită cu pătrunjel verde. Opţional, poţi adăuga zeamă de lămâie la ciorba dulce de cartofi noi, după o reţetă bănăţeană.