Ciorbă măcelărească

ciorba macelareasca cu zeama de castraveti jpeg

Chiar dacă a fost adeseori „contaminată” de impactul cu bucătăriile marelui imperiu austro-ungar, gastronomia românilor din Ardeal, fie ei ţărani sau târgoveţi, are o sumă de... retete romanesti uşor de recunoscut şi de apreciat ca atare.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu ţin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce şi de dulce, astăzi vom căuta retete romanesti în cuhniile măcelarilor arădeni. Pentru a afla cum se prepară o ciorbă măcelărească. Reţeta e veche, cam de pe vremea în care Ardealul şi Banatul încă se aflau între graniţele imperiului austro-ungar. Se pregăteşte din carne şi măruntaie de porc şi se acreşte cu zeamă de castraveţi acri - care, zice-se, trebuie să fie acum atât de acră de să-ţi sară căciula din cap. Nu vei pune sare, dar nişte boia pisată se cuvine!

Ai trebuinţă de (pentru 10 porţii) de: 500 g ceapă, 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă), 500 g ficat de porc, 2 l apă, zeamă de castraveţi în saramură, smântână, boia. Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust. Tăiem....

Află pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

RETETE ROMANESTI