Ciorbă maramureşeană de pui

Ciorbă maramureşeană de pui jpeg

Ciorba nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnică. Legumele şi carnea de pui sunt necesare şi esenţiale pentru o masă bună, gustoasă şi sănătoasă. Reţeta cu ciorba maramureşeană de pui este excelentă pentru o masă de prânz plină de vitamine şi tot ce este mai bun pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor voştri.

Ingrediente Ciorbă maramureşeană de pui:

- ½ kg carne de pui - ½ kg cartofi - 2 morcovi - 1 rădăcină pătrunjel - 1 ţelină potrivită - 2 cepe medii - 100 g fasole păstăi - 50 g ciuperci - 50 ml ulei - 1 linguriţă piper - Boia dulce - Smântână - 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare Ciorbă maramureşeană de pui:

O reţetă de ciorbă uşoară, rapidă şi foarte bună pentru întreaga familie. La masa de prânz sau lacină, această ciorbă foarte gustoasă vă potoleşte foamea şi vă încălzeşte.

Se pune carnea tăiată bucăţele mici la fiert. Se lasă să fiarbă şi în acest timp se înlătură spuma de câte ori este nevoie. Se curăţă şi se taie mărunt legumele, se pun la călit în ulei şi boia. Se adaugă şi ciupercile, cu fasolea păstăi şi pătrunjelul verde.

Apoi legumele se sting cu zeamă fierbinte de la carnea fiartă şi se mai lasă puţin la fiert. Se adaugă sare şi piper după gust. Această ciorba maramureşeană de pui se poate mânca şi în aluat de pâine. După ce aţi făcut aluatul se răstoarnă ciorba maramureşeană de pui într-un vas de lut, se acoperă deschiderea cu aluatul şi se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă până se rumeneşte aluatul, se serveşte fierbinte, cu smântână şi ardei iute. Poftă bună!

Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de legume cu borş de casă

Ciorbă de legume cu borş de casă

Ciorbă ardelenească de salată verde

Ciorbă ardelenească de salată verde