Ciorbă moldovenească cu borş

Moldovencele sunt cunoscute pentru preparatele lor bune să te lingi pe degete. Pe lângă celebrele plăcinte poale-n brâu, ciorba moldovenească cu borş încântă papilele gustative a celor care gustă din ea.
De ce ai nevoie pentru ciorba moldovenească cu borş
pieptul, spatele şi aripile de la o găină de ţară
2 morcovi
1 ceapă
1 păstârnac
1 ardei gras roşu
300 ml suc de roşii
¼ ţelină
pătrunjel
500 ml borş
fidea
1 praf de sare
Cum se prepară ciorba moldovenească cu borş
Fierbi carnea în apă cu sare şi-i iei spuma. Când este aproape gata, adaugi legumele, înafară de ardei, tocate mărunt. Laşi să fiarbă 15-20 de minuteşi adaugi ardeiul tocat şi sucul de roşii. După 15 minute torni borşul încălzit în prealabil şi adaugi fideaua ruptă. Mai laşi să clocotească, la foc mic 15 minute. Stingi focul şi presari pătrunjel tocat.