Ciorbă rădăuţeană cu muşchi de porc

ciorba radauteana cu muschi de porc jpeg

Ciorba este esenţială pentru o alimentaţie sănătoasă, deoarece conţine legume, carne şi zeamă. De toate avem nevoie pentru o funcţionare excelentă a organismului. Cu toţii adorăm mirosul de mâncare al bunicii şi ne aducem aminte cu drag de reţetele tradiţionale de ciorbă lăsate de bunicile noastre. Iată, aşadar, o reţetă de ciorbă rădăuţeană cu muşchi de porc pentru întreaga familie sănătoasă.

Ingrediente Ciorbă rădăuţeană cu muşchi de porc:

- 4 morcovi - 1 ţelină mare - 2 rădăcini de pătrunjel - 2 păstârnaci - 2 cartofi medii - 2 cepe medii - 2 ardei graşi - 4 ouă - Smântână - Usturoi - Cimbru - O lingură oţet sau zeama de la o lîmâie - Sare - 1 kg muşchi de porc

Mod de preparare Ciorbă rădăuţeană cu muşchi de porc:

Carnea să spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare. Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cuburi. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.

Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne legumele şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 4 ouă întregi se amestecă cu 6 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate va satisface. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.

După ce au fiert legumele şi carnea bine, se pune o jumătate de cană de apă rece peste ciorbă, să nu mai fiarbă. Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze.

Când este subţiată complet, compoziţia cu ou se adaugă în restul de ciorbă, se condimentează cu sare, cimbru şi pătrunjel verde tocat mărunt. Se pune capacul şi se lasă la odihnit. Se serveşte caldă cu ardei iute. Poftă bună!