Ciulama de ciuperci

din laura maria jpeg

Astăzi ni s-a făcut poftă de o porţie de ciulama de ciuperci după reţeta doamnei Laura Maria Din din Râmnicu-Vâlcea.

De ce ai nevoie pentru ciulama de ciuperci

1 kg ciuperci amestecate (champignon albe, brune şi Pleurotus)

3 cepe mici

5-6 căţei de usturoi

200 ml smântână pentru gătit

1 lingură de făină

1 lingură de ulei

sare

piper

pătrunjel, după gust

mămăligă

Cum se prepară ciulamaua de ciuperci

Toci ceapa mărunt şi o pui la călit într-o lingură de ulei, apoi adaugi ciupercile tăiate felii subţiri, sare şi piper, după gust. Laşi pe foc până se înmoaie. Amesteci smântâna pentru gătit cu o lingură de făină, cu usturoiul zdrobit şi torni peste ciuperci. Mai laşi câteva minute pe foc, opreşti focul şi presari pătrunjelul tocat. Serveşti cu mămăligă.