Ciupercuţe umplute cu porumb

Ştiai că ciupercile se păstrează pentru mai mult timp dacă le pui în frigider în ambalaje de hârtie sau în vase care să permită aerisirea? Le poţi recunoaşte uşor pe cele proaspete în magazin dacă au miros pregnant, iar dacă încerci să desfaci pieliţa unei pălării, aceasta se curăţă uşor, fără să se rupă. În plus, tăietura de la piciorul ciupercii este de culoare albă, în timp ce cele vechi au piciorul stafidit, de culoare închisă.
Îi mulţumim Mariei Sandu din Caransebeş pentru această reţetă.
Ingrediente
½ cutie porumb dulce 12 ciuperci proaspete mărar 3 fire ceapă verde unt mozarella sare piper 2-3 ouă 12 felii de caşcaval
Mod de preparare
Speli ciupercile, le cureţi şi le tai codiţele. Le condimentezi cu sare, le ungi cu puţin unt şi le pui într-o tavă unsă cu unt. Toci ceapa verde, apoi o sotezi uşor cu codiţele ciupercilor. Baţi ouăle, adaugi mozzarella tăiată bucăţi mici, sare, piper, încorporezi porumbul, ciupercile sotate şi mărarul tocat. Umpli ciupercile cu acest amestec şi dai tava la cuptorul încins 20-25 de minute. Pui câte o felie de caşcaval peste ciuperci după ce acestea se rumenesc uşor. Scoţi tava din cuptor după ce s-a topit caşcavalul şi ornezi cu mărar verde.