Clătite cu carne şi ciuperci
Această reţetă de clatite cu carne si ciuperci am primit-o de la Huerta Ivette, din Lupeni Jud. Hunedoara. Mulţumim! Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 ml apă minerală 250ml de lapte 1 cană de faina 2 ouă un praf de sare
1 ceap[ ( sau 2 leg ceapa verde )
un caţel de usturoi
carne tocată
ciuperci ( 2 cutii )
apă
vin
caşcaval
condiment
pătrunjel verde
Pentru sosul béchamel:
400 ml lapte
50 gr unt
3-4 linguri făină
2 linguri smântână
sare
piper
Mod de preparare:
Ceapa cu usturoiul se pun la călit, se adaugă carnea tocată se lasă 3-4 min amestecându-se din când în când, se adaugă ciupercile şi la fel se calesc şi ele 1-2 min amestecându-se, după care se stinge cu puţină apa şi puţin vin. Se umple clătitele cu această compozitie şi intr-o tavă în care se pune hârtie de copt se aşează una lângă alta. Se toarnă sos bechamel peste aceste clătite cu carne si ciuperci, se rade caşcaval şi se dau la cuptor.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.