Compot de piersici

E momentul cel mai potrivit pentru un compot de piersici rece. Cum să-l faci? Simplu. Află de la noi paşii pe care trebuie să-i faci.
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 borcane
Ingrediente
6 kg piersici
2 lămâi
3 l apă
1,5 kg zahăr
Mod de preparare
Speli piersicile şi le pui într-o cratiţă cu apă clocotită 3-4 minute, apoi le treci sub jet de apă rece. În felul acesta, piersicile se vor descoji cu uşurinţă. Desfaci piersicile, le tai în patru şi le aşezi în borcane, astfel încât fiecare borcan să fie umplut pe jumătate cu fructe. Adaugi felii de lămâie.
Fierbi apa cu zahărul până dă în clocot. Amesteci până se topeşte zahărul, apoi torni siropul în borcane.
Pui capacele la borcane, le aşezi într-o oală mare, cu spaţii între ele şi torni apă caldă cât să acopere jumătate din înălţimea borcanelor. Laşi borcanele cu compot de piersici să fiarbă aproximativ o oră, după care le scoţi şi le acoperi cu o pătură până se răcesc.