Confit de raţă cu relish de ardei gras

Îi mulţumim lui Daniel Bertoni din Focşani, Vrancea pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru confit
4 pulpe de raţă sare grunjoasă 3,4 fire cimbru proaspăt 400 ml grăsime de raţă 3 căţei zdrobiţi de usturoi jumătate linguriţă piper măcinat
Pentru relish
3 bucăţi ardei gras tricolor
1 lingură zahăr
50 ml oţet balsamic
1/2 linguriţă sare
Preparare confit:
- sarea, piperul măcinat, si cimbrul tocat se vor amesteca. Pulpele de raţă se vor freca bine cu acest amestec, apoi se pun într-un vas, acoperite cu folie, şi se ţin la frigider pentru marinare, peste noapte.
- se scot apoi pulpele din vas, se spală şi se şterg prin tamponare cu prosoape de hârtie, până se usucă.
- grăsimea se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă pulpele, usturoiul zdrobit. Se lasă la gătit la foc mic, 90 de minute.
Preparare relish:
- ardeii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe, şi se vor tăia cubuleţe.
- într-o cratiţă, se pun ardeii, zahărul, sarea, oţetul balsamic. La foc mediu, 10 minute, amestecând uşor. Când lichidul se va evapora şi ardeii se vor inmuia, oprim focul.