Confit de raţă cu relish de ardei gras

confit rata relish ardei jpeg

Îi mulţumim lui Daniel Bertoni din Focşani, Vrancea pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru confit

4 pulpe de raţă sare grunjoasă 3,4 fire cimbru proaspăt 400 ml grăsime de raţă 3 căţei zdrobiţi de usturoi jumătate linguriţă piper măcinat

Pentru relish

3 bucăţi ardei gras tricolor

1 lingură zahăr

50 ml oţet balsamic

1/2 linguriţă sare

Preparare confit:

- sarea, piperul măcinat, si cimbrul tocat se vor amesteca. Pulpele de raţă se vor freca bine cu acest amestec, apoi se pun într-un vas, acoperite cu folie, şi se ţin la frigider pentru marinare, peste noapte.

- se scot apoi pulpele din vas, se spală şi se şterg prin tamponare cu prosoape de hârtie, până se usucă.

- grăsimea se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugă pulpele, usturoiul zdrobit. Se lasă la gătit la foc mic, 90 de minute.

Preparare relish:

- ardeii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe, şi se vor tăia cubuleţe.

- într-o cratiţă, se pun ardeii, zahărul, sarea, oţetul balsamic. La foc mediu, 10 minute, amestecând uşor. Când lichidul se va evapora şi ardeii se vor inmuia, oprim focul.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg