Conopidă gratinată cu sos Bechamel

Mulţumim Elenei Harabagiu din Râmnicu Sărat pentru această reţetă.
Ingrediente 1 conopidă potrivită 150 g unt 3 linguriţe făină 400 ml lapte fierbinte 150 g telemea de vacă 150 g cremă brânză cu verdeaţă sare piper nucşoară (opţional) parmezan caşcaval ras
Mod de preparare
Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare câteva minute. O scoţi şi o pui la scurs într-o sită mare. Într-o crăticioară, topeşti untul şi stingi cu făină. Adaugi imediat laptele fierbinte şi amesteci bine cu telul. Când s-a îngroşat sosul, adaugi crema de brânză şi telemeaua dată prin răzătoare, amesteci compoziţia, adaugi sare, piper şi nucşoară, după gust. Laşi câteva minute pe foc.
Tapetezi un vas termorezistent cu unt, cu parmezan şi cu o parte din sos, adaugi conopida, peste care torni restul de sos şi presari din abundenţă caşcaval ras. Dai la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos compoziţia. Serveşti alături de un chec aperitiv din ficăţei de pui.