Conopidă gratinată cu sos Bechamel

conopida gratinata sos bechamel jpeg

Mulţumim Elenei Harabagiu din Râmnicu Sărat pentru această reţetă.

Ingrediente 1 conopidă potrivită 150 g unt 3 linguriţe făină 400 ml lapte fierbinte 150 g telemea de vacă 150 g cremă brânză cu verdeaţă sare piper nucşoară (opţional) parmezan caşcaval ras

Mod de preparare

Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare câteva minute. O scoţi şi o pui la scurs într-o sită mare. Într-o crăticioară, topeşti untul şi stingi cu făină. Adaugi imediat laptele fierbinte şi amesteci bine cu telul. Când s-a îngroşat sosul, adaugi crema de brânză şi telemeaua dată prin răzătoare, amesteci compoziţia, adaugi sare, piper şi nucşoară, după gust. Laşi câteva minute pe foc.

Tapetezi un vas termorezistent cu unt, cu parmezan şi cu o parte din sos, adaugi conopida, peste care torni restul de sos şi presari din abundenţă caşcaval ras. Dai la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos compoziţia. Serveşti alături de un chec aperitiv din ficăţei de pui.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg