Conopidă săsească la cuptor

conopida 6 jpeg

Doamna Florica Trifan din Oradea ne-a trimis una din reţetele ei preferate, conopida săsească la cuptor.

De ce ai nevoie pentru conopidă săsească la cuptor

400 g conopidă

200 g pastramă pui sau kaiser

100 g caşcaval ( eu am folosit telemea de vacă)

100 g de smântână

100 g ceapă

1 ardei ( opţional)

2 ouă

30 ml ulei

4 căţei  usturoi

20 g sare

2 g piper alb

Cum se prepară conopidă săsească la cuptor

Conopida se curăţă de frunze, se rupe în bucheţele, se spală bine apoi se pune la fiert în apă rece cu puţină sare şi o lingură de lapte, iar când este fiartă se scurge de apă. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins.

Pastrama de pui (kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la călit peste ceapă şi usturoi, se condimentează cu piper, iar când este gata se scoate separat. Într-un vas termorezistent se pun bucheţelele de conopidă, pe deasupra pastrama cu ceapa şi totul se îmbracă cu smântâna amestecată cu ouăle.

Deasupra preparatului se rade caşcavalul , apoi se introduce vasul în cuptorul încins la 180 grade pentru aproximaiv 15 minute.