Cornuleţe fragede cu borş

cornulete jpeg

Domnul Alexandru Dincă din Fundulea este un maestru în arta culinară. Cea mai bună dovadă sunt aceste cornuleţe fragede cu borş.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe

350 g făină albă 100 ml borş 12,5 g drojdie proaspătă 100 ml ulei 1 vârf cuţit sare 1/2 linguriţă coaja rasă de lămâie 1 plic zahăr vaniliat zahar pudră, pentru decor

300gr rahat

Drojdia se freacă cu o linguriţă de zahăr până se lichefiază şi se pune 1 linguriţă făină şi 3-4 linguriţă apă caldă. Lăsăm să crească. Într-un bol cernem făina, adăugam sare, coaja rasă de lămâie, zahărul vaniliat, uleiul, borşul şi drojdia crescută. Frământăm rapid un aluat, cât să se omogenizeze ingredientele.

Lăsăm să crească acoperit o oră, timp în care tăiem rahatul bucătele. Cand aluatul a dospit, îl impărţim în 4. Fiecare bucată o întindem cât de subţire putem. Împărtim în 16, pe fiecare parte punem o bucătica de rahat şi rulăm uşor de la baza spre vârf. Coacem într-o tava tapetată cu hârtie de copt, 10 minute.

Le scoatem şi fierbinţi le trecem prin zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg