Cornuleţe fragede cu borş

cornulete jpeg

Domnul Alexandru Dincă din Fundulea este un maestru în arta culinară. Cea mai bună dovadă sunt aceste cornuleţe fragede cu borş.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe

350 g făină albă 100 ml borş 12,5 g drojdie proaspătă 100 ml ulei 1 vârf cuţit sare 1/2 linguriţă coaja rasă de lămâie 1 plic zahăr vaniliat zahar pudră, pentru decor

300gr rahat

Drojdia se freacă cu o linguriţă de zahăr până se lichefiază şi se pune 1 linguriţă făină şi 3-4 linguriţă apă caldă. Lăsăm să crească. Într-un bol cernem făina, adăugam sare, coaja rasă de lămâie, zahărul vaniliat, uleiul, borşul şi drojdia crescută. Frământăm rapid un aluat, cât să se omogenizeze ingredientele.

Lăsăm să crească acoperit o oră, timp în care tăiem rahatul bucătele. Cand aluatul a dospit, îl impărţim în 4. Fiecare bucată o întindem cât de subţire putem. Împărtim în 16, pe fiecare parte punem o bucătica de rahat şi rulăm uşor de la baza spre vârf. Coacem într-o tava tapetată cu hârtie de copt, 10 minute.

Le scoatem şi fierbinţi le trecem prin zahăr pudră.