Cornuleţe fragede cu untură

Doamna Florica Trifan din Oradea ne-a trimis reţeta celor mai fragede cornuleţe.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe fragede
3 gălbenusuri
1 cană de untură
1 cană de smântână
zeama de la o jumătate de lămâie
făină cât cuprinde ( aproximativ 3 căni de făină intră)
sare
Mod de preparare cornuleţe fragede
Se pune, untura, gălbenuşurile si zeama de lămâie şi se amestecă. Se adaugă smântâna, făina, sarea şi se frămantă. Aluatul rezultat se împarte în 3 bucăţi. Fiecare parte se întinde cât de subţire este posibil şi se unge cu untura topitş ( cam 2 linguri pe bucată), după care se rulează şi se dă la rece. Se scoate câte o bucată, se taie de un deget, iar cu tăietuta se pune în făină şi se apasă cu dosul palmei până se formează o plăcinţică. Aceasta se întinde cu sucitorul şi se umple dupa cum se doreşte, cu gem de prune, rahat sau cu nucă amestecată cu gem de maceşe. Se procedează la fel cu fiecare bucată în parte, apoi se coace în cuptorul încălzit 10-15 minute fiecare tavă. Cand sunt reci se pudrează cu zahăr.