Cornuleţe fragede cu untură

cornulete jpeg

Doamna Florica Trifan din Oradea ne-a trimis reţeta celor mai fragede cornuleţe.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe fragede

3 gălbenusuri

1 cană de untură

1 cană de smântână

zeama de la o jumătate de lămâie

făină cât cuprinde ( aproximativ 3 căni de făină intră)

sare

Mod de preparare cornuleţe fragede

Se pune, untura, gălbenuşurile si zeama de lămâie şi se amestecă. Se adaugă smântâna, făina, sarea şi se frămantă. Aluatul rezultat se împarte în 3 bucăţi. Fiecare parte se întinde cât de subţire este posibil şi se unge cu untura topitş ( cam 2 linguri pe bucată), după care se rulează şi se dă la rece. Se scoate  câte o bucată, se taie de un deget, iar cu tăietuta se pune în făină şi se apasă cu dosul palmei până se formează o plăcinţică. Aceasta se întinde cu sucitorul şi se umple dupa cum se doreşte, cu gem de prune, rahat sau cu nucă amestecată cu gem de maceşe. Se procedează la fel cu fiecare bucată în parte, apoi  se coace în cuptorul încălzit 10-15 minute fiecare tavă. Cand sunt reci se pudrează cu zahăr.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg