Cornuleţe pufoase cu dulceaţă

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui jpeg

Mulţumim Sidoniei Toncean, din Oradea pentru această reţetă!

INGREDIENTE

pentru aluat: 700 g faina alba 2 oua 5 linguri zahar 1 plic 7 g drojdie uscata 200 ml iaurt 200 ml zer( lapte) putina sare

-mai avem nevoie de

200 g unt

50 g untura

1 ou

1 borcan dulceata de gutui( sau orice dulceata tare sau ciocolata, rahat...)

MOD de PREPARARE

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si ouale. Framantam bine de tot, acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul. Untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura. Pe masa de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul , in foaie subtire si rotunda si o ungem cu untul amestecat cu untura.Suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa.

Aceasta coca o taiem( impartim) in doua.Fiecare foaie o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca putin. Cuptorul s-a incalzit la 160 de grade C. Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin. Coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite. Le lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe farfurie.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.