Cornuri bicolore

cornuri bicolore jpeg

Mulţumim Iuliana Coleşniuc din Dorohoi pentru această reţetă gustoasă şi simplă.

Ingrediente

3 oua 10 linguri de zahar 2 cani lapte drojdie cat o nuca 2 cani ulei 1 praf de copt 3 linguri cacao faina 1 kg 1 praf de sare esenta de rom esenta de vanilie

1 litru apa si o cana de zahar

nuca de cocos

gem mai dens si rahat

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul,sarea,drojdia,laptele caldut si uleiul,apoi se imparte in 2 compozitia,intruna din compozitie adaugati cacaoa,esenta de rom si faina pe jumatate si framantati bine pana ce nu se mai lipeste pe degete.in compozitia alba adaugati esenta de vanilie si restul fainii si framantati bine.Se intind cate o foaie alba si una neagra si se suprapun,se taie in forma de cerc,si se taie in triunghiuri si se umplu cu gem si rahat taiat bucatele.Se ruleaza si se dau la cuptor pt 40 minute la inceput se dau la foc iute circa 10 minute,si dupa la foc mic.Intre timp se fierbe apa cu zaharul.Dupa ce le/ati scos din cuptor se trec cate una prin acest sirop si se trec prin nuca de cocos.Sau pt cine nu are nuca de cocos sau cui nu/i place,se pot pudra cu zahar dar dupa ce sau uscat putin,cat sa poata sa ramana zaharul pe ele.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.